Ruud de Ruijter Biologische, Keurslager

Onze specialiteiten

 

Onze biologische specialiteiten
Dat gezond eten en bezig zijn met de natuur en het milieu belangrijk is, wisten wij al jaren. Op dit moment ontwikkelt dit zich tot een echte trend. Steeds meer mensen staan stil bij de keuze van hun voedingsmiddelen, zo ook voor hun stukje vlees. Hoe is het gesteld met het welzijn van de dieren, is het maatschappelijk verantwoord geproduceerd en heeft er geen genetische manipulatie plaats gevonden, zijn vragen die mensen zich steeds vaker stellen. Wij durven te garanderen dat ons vlees van dieren komt die op alle vlakken aan de ‘Biologische’ norm voldoen.

Biologische rundvlees

 

Ons biologische rundvlees
Ons rundvlees komt van runderen die natuurlijk op biologische wijze zijn opgegroeid. Onze leveranciers steken al hun energie in een optimale leefomgeving van de dieren. De koeien grazen vrijwel het hele jaar in de kruidige weiden en sappige velden. Echter in de winter staan ze in ruime potstallen waar ze gevoerd worden met natuurgras, natuurhooi, maïs en krachtvoer. Alle deze voedingsmiddelen zijn vrij van kunstmest, bestrijdingsmiddelen, hormonen en groeibevorderaars.

Deze biologische productiewijze zorgt voor een zeer fijn, mals en kwalitatief hoogstaand product. In onze winkel treft u ’n uitgebreid assortiment rundvlees aan. Van de beste entrecotes, ribeyes, runderlappen tot de zachtste biefstukken en pepersteaks. Stuk voor stuk producten om van te genieten. En wij geven u er graag een bereidingsadvies bij.

Biologische varkensvlees

 

Ons biologische varkensvlees
Varkens zijn dieren die gezellig in een groep horen op te groeien, dit is iets waar onze leveranciers voor zorgen. Zij zorgen voor speciale stallen met een grote buitenuitloop. De varkens kunnen zo zelf bepalen of ze lekker binnen blijven of heerlijk buiten in de modder gaan wroeten en spelen. Het biologische varkensvoer bestaat uit zeer veel granen en maïs, wat zorgt voor ’n herkenbare smaak.

Wij hebben voor u de beste schnitzels, karbonades en filetlapjes. Maar natuurlijk maken wij al onze varkensvleesproducten van dit vlees. Van de gekookte achterham voor op brood, de shaslicks voor op de barbecue tot de Specials als de houthakkersteak en de haas op stok voor bij de maaltijd.

Biologische lamsvlees

 

Ons biologische lamsvlees
Ons lamsvlees komt van lammeren die minimaal 10 maanden oud zijn. Dit betekent dat de lammeren een volledige weideperiode hebben gehad en niet is afgemest met allerlei hormonen en groeibevorderende middelen. Onze lammeren lopen vrij rond en worden op een diervriendelijke manier gevoed en groot gebracht. Dit geeft zuiver en gezond vlees, mals en met een rijke, oorspronkelijke smaak.

Wat te denken van onze puur natuur lamskoteletjes. Zuiver van smaak, u hoeft ze voor ‘t bakken alleen maar even in te smeren met olijfolie, zeezout, peper en rozemarijn. Natuurlijk geldt dit ook voor onze lamskarbonades, lamsshoarma en lamsfilet.

Biologische kip

 

Onze biologische kip
Wat is nou eigenlijk het belangrijkste verschil tussen een biologische kip en een ‘gewone’ kip. Heel simpel; een biologische kip mag buiten lopen in het weiland. Elke kip heeft maar liefst 4 vierkante meter ter beschikking in de frisse lucht. Vergelijk dat maar eens met de afgesloten leefruimte van de legbatterijkip (18 kippen op 1 m2) en de scharrelkip (9 kippen op 1 m2). Verder bestaat het voer uit biologische zaden, zonnebloempitten, granen en maïs. Er is geen vet aan het voer toegevoegd om de kippen sneller te laten groeien. Dit heeft als gevolg dat deze kippen iets duurder zijn, maar ook een stuk lekkerder! Een echte topper is onze kipfilet, zowel gemarineerd als naturel. Maar ook onze gekruide drumsticks en gegrilde hele kippen zijn een ware smaaksensatie. Eet smakelijk!

Ruud de Ruijter Biologische, Keurslager

A. van der Goesstraat 34
2582AL Den Haag
0703552122
0703514424

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 17:30
zaterdag 08:00 - 15:30
zondag Gesloten